donderdag 29 oktober 2009

Macarons de Paris

In Parijs is het al helemaal hip en staan mensen er voor in de rij. Macarons! Voor de mensen die nog niet weten wat het is, even een korte uitleg.
Macarons zijn zachte en smeuïge amandelkoekjes met daartussen een bonbonvulling.

Toen ik met mijn moeder een weekendje in Parijs was, struinde we samen alle patisseriezaken af. Even een kanttekening: mijn ouders hebben een eigen patisserie/chocolaterie. Parijs staat natuurlijk onder andere bekend om zijn mooie patisserie, vandaar dat wij deze kans niet wilde missen om eens een kijkje te nemen. Zodoende hebben wij toen ook macarons gegeten. Echt om je vinger bij op te eten! Ze kosten in Parijs zo'n € 1,80 - € 2,20 per stuk. Maar dat is te verklaren..

Ik zal jullie het hele bereidingsproces van de macarons niet uit de doeken doen, maar het komt er op neer dat het een erg moeilijke receptuur heeft en dus erg arbeidsintensief is. Bijna geen enkele patisserie in Nederland waagt zich aan dit recept. Na lang ontwikkelen, proeven en testen hebben wij het voor elkaar gekregen. Ook mijn ouders hebben de macarons weten neer te zetten! Ze zien er prachtig uit! De macarons hebben opvallende kleuren en zijn precies zoals ze horen.

Vorige week zaterdag was het dan zo ver, de macarons waren voor het eerst te koop bij ons. We deelden ze ter introductie uit aan de klanten en die waren laaiend enthousiast! Ze vlogen werkelijk over de toonbank. Wij hebben niet verwonderlijk ook een aantal klanten met een Franse nationaliteit. Sommige onder hen werden stil bij het nemen van een hap. Zij zeiden dat de macarons nog beter waren als in Parijs! Dat is toch wel een groot compliment.

Ze zijn er in de smaken: chocolade, gezouten caramel, rose - framboos, praline, citrus, pistache en amerenenkers. Ik neem nu elke avond een paar macarons bij de koffie of thee. Toch wel handig dat ik er nu niet meer helemaal voor naar Parijs hoef te gaan. Uiteraard moet ik wel goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Parijs, dus...

3 opmerkingen: